Historie

Het Brabant Koor is in 1981 opgericht op initiatief van Het Brabants Orkest, het Brabants Conservatorium en het Samenwerkingsverband Korenorganisaties Noord-Brabant, als podium voor de beste amateurzangers en aankomende beroepszangers. Nagenoeg alle grote koorwerken staan op het cv, alsmede een aantal vernieuwende moderne werken. Door de jaren heen is het Brabant Koor door een groot aantal vermaarde dirigenten uit binnen- en buitenland gedirigeerd, zoals Frans Brüggen, Jos van Immerseel, Hartmut Haenchen, Mauricio Kagel, Reinbert de Leeuw, Marc Soustrot, Ed Spanjaard, Valery Gergiev, Yakov Kreizberg, Jaap van Zweden, Otto Tausk en Jan Willem de Vriend. ‘Dit koor kan alles aan’, liet een HBO-dirigent Marc Soustrot zich eens ontvallen. Een compliment dat het Brabant Koor bij elk nieuw project wil waarmaken.

Het Brabant Koor is geen koor waar je lid van kunt worden. Zangers die interesse hebben in één of meerdere projecten melden zich aan en doen auditie, waardoor de vocale kwaliteit gewaarborgd blijft. Na de audities stelt de dirigent het koor samen dat nodig is voor het uit te voeren werk. De geselecteerde deelnemers studeren het werk zelfstandig in, waarna een compacte repetitieperiode volgt van doorgaans drie weekenden. Aan de concerten gaat vrijwel altijd een repetitie met orkest en een generale repetitie vooraf.

Het koor put uit een groot bestand van zangers die regelmatig meezingen. En dat zijn niet allemaal Brabanders: zowel de muzikale ambities alsook de hartelijke sfeer die het Brabant Koor kenmerkt, trekt zangers uit het hele land.
Ben jij degene die wij zoeken?

Meld je dan aan voor één of meerdere projecten.
Laatste tweets

Testimonials

" 'Jauchzen'......... maar dan met een Vrijheidsbeeldachtige sfeer!' (Ed Spanjaard)  "
" Hoog wil niet zeggen hard, laag wil niet zeggen langzaam (Louis Buskens).  "