Voorwaarden

Het Brabant Koor is altijd op zoek naar jonge, enthousiaste geschoolde zangeressen en zangers om deel te nemen aan nieuwe projecten. Als je toegelaten wilt worden tot één of meerdere projecten, dan gelden de volgende voorwaarden:

• je bent bereid een auditie af te leggen;
  • je bent bereid en in staat zelfstandig te studeren;
  • je zegt toe alle repetities en concerten te zullen bijwonen.

Auditie

Nieuwe deelnemers ontvangen vrijwel altijd een uitnodiging voor een auditie. De auditie wordt afgenomen door dirigent Louis Buskens en repetitor Ben Martin Weijand.

Een auditie vindt meestal plaats in het Fontys Conservatorium in Tilburg, duurt ongeveer twintig minuten en bestaat uit de volgende onderdelen:
  • voordracht van een lied of aria naar eigen keuze waarbij de repetitor je begeleidt;
  • één of meerdere verplichte delen uit een koorwerk;
  • een auditie oefening.
Na je auditie ontvang je kort hierop een schriftelijke reactie. Die kan inhouden dat je bent aangenomen of afgewezen.
Elke toegelaten deelnemer wordt ongeveer eens in de 4 jaar opnieuw opgeroepen voor een stemtest. Heb je vragen of wil je hierover meer informatie, neem dan contact op met de koormanager van het Brabant Koor, Petra van Dijk: petra@brabantkoor.nl .

Aanmelden

De eerste stap om je aan te melden voor projecten bij het Brabant Koor, is het invullen van een registratieformulier. Nadat je je registratie hebt verzonden, ontvang je een bevestiging en krijg je beperkte toegang tot het inloggedeelte. Hierna kun je je direct aanmelden voor projecten van het Brabant Koor. Op de Projectenpagina vind je de uiterlijke inschrijfdatum per project.

Ga naar Registreren om je te registreren bij het Brabant Koor.

Registreren

werkwijze

Na de sluitingstermijn van het project vindt er meestal een auditie plaats. Als je bent aangenomen bij de auditie om deel te nemen aan projecten van het Brabant Koor, ontvang je op je profielpagina na circa twee weken bericht of je bent geselecteerd tot het project waarvoor je je hebt aangemeld. Ben je geselecteerd voor je eerste project bij het Brabant Koor, dan krijg je ook toegang tot het volledige inloggedeelte. In het inloggedeelte kun je op je Profielpagina ongeveer een maand voor aanvang van de repetities de Informatiebrief, evt. muziek en overige documenten downloaden. Een week voor aanvang van het eerste concert is op je Profielpagina alle informatie betreffende het concert beschikbaar.

Als je gaat deelnemen aan projecten, dan ontvang je een kleine tegemoetkoming in de reiskosten. Je kunt dit lezen onder Huisregels. Je kunt er ook voor kiezen om van reiskosten af te zien. Je steunt daarmee financieel het Brabant Koor. Als tegemoetkoming ontvang je de muziek gratis.

Ben je geïnteresseerd in deelname aan een of meerdere projecten? Dan kun je, na je eenmalige registratie, je aanmelden op de Projectenpagina.

Laatste tweets

Testimonials

" 'Jauchzen'......... maar dan met een Vrijheidsbeeldachtige sfeer!' (Ed Spanjaard)  "
" Hoog wil niet zeggen hard, laag wil niet zeggen langzaam (Louis Buskens).  "